Tiyatro: Barış İçin

Tiyatro; yüzlerce yıldır kültürler arasında köprüler kuran, toplumsal değişimleri yansıtan, insan deneyimini derinlemesine anlatarak insanlığın kolektif hafızasını yansıtan bir aynadır. 27 Mart; UNESCO tarafından kurulan “Uluslararası Tiyatrolar Birliği” tarafından dünya çapında bilgi ve uygulama alışverişini artırmak, gelişim sürecinde sanatsal yaratıcılığın ve üretimin gerekliliği konusunda toplumsal bilinci uyandırmak, insanlar arasındaki barış ve dostluğun sağlanması amacıyla “Dünya Tiyatrolar Günü” olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan Irmak Tiyatro Topluluğu tarafından, 26 Mart Salı günü “Barış İçin” adlı oyun sahnelenmiştir. Aristophanes’in “Lysistrata” adlı eserinden uyarlanmış oyunda, toplumların akıl ve sevgi paydalarında buluşabilmelerinin ancak mutlak barış ile gerçekleşebileceğini vurgulanmaktadır. Ortaokul Yaratıcı Drama ve Tiyatro Kulübü öğrencilerinin öncülüğünde sahnelenen oyun, ilkokul ve lise öğrencilerinin özgün rollerle katkı sağlamasıyla kolektif bir şölene dönüşerek izleyicisiyle buluşmuştur.