Uluslararası Orta Yıllar Programı (International Baccalaureate Middle Years Programme), 11-16 yaş arası öğrenciler için tasarlanmış bir müfredat çerçevesidir. Daha küçük öğrenciler için İlk Yıllar Programını (PYP) ve daha büyük öğrenciler için Diploma Programı’nı (DP) da içeren Uluslararası Bakalorya (IB), eğitim sürekliliğinin bir parçasıdır.

MYP; hızla değişen küresel toplumda başarılı olmak için gerekli beceri ve anlayışla donatılmış, bilgili, ilgili ve uluslararası düşünen öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Entelektüel, duygusal, sosyal ve fiziksel refahı teşvik ederek tüm bireylerin gelişimini vurgulayan eğitime bütünsel bir yaklaşım sağlar.

MYP kapsamında öğrenciler “dil edinimi, dil ve edebiyat, bireyler ve toplumlar, fen bilimleri, matematik, sanat, beden ve sağlık eğitimi ve tasarım” olmak üzere sekiz ana ders grubunda çeşitli konular üzerinde çalışırlar. Öğrenciler bu ders alanları üzerinde çalışarak disiplinler ve disiplinler arası anlayışlarının yanı sıra eleştirel düşünme, araştırma, iletişim ve iş birliği gibi becerilerini de geliştirirler.

MYP, konuya özgü öğrenmeye ek olarak öğrencileri küresel konuları keşfetmeye ve Öğrenmeye Yaklaşımlar (ATL) çerçevesi aracılığıyla farklı disiplinler arasında bağlantılar kurmaya teşvik eder. Bu çerçeve; düşünme, iletişim, sosyal, araştırma ve öz yönetim becerileri gibi konular ve bağlamlar arasında aktarımı mümkün olan becerilerin gelişimini desteklemek üzere tasarlanmıştır.

MYP’de değerlendirme, öğrencilerin anlayışlarını ve becerilerini çeşitli şekillerde göstermelerine olanak tanıyan ders çalışmaları ve harici sınavların bir kombinasyonu şeklindedir. Bu değerlendirme yaklaşımı, özgün öğrenme deneyimlerini destekleyerek öğrencileri kendi öğrenmelerini sahiplenmeye teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

MYP; öğrencileri yaşam boyu öğrenen, aktif, merhametli ve sorumlu dünya vatandaşları olmaları için güçlendirmeyi amaçlayan bir programdır.