Irmak Okullarında  bilişim teknolojileri ve yazılım dersi teorik ve uygulamalı olarak işlenmektedir. Derslerde yaşam boyu öğrenen ve çağına karşı sorumlu bireyler yetiştirmek amacıyla öğrencilerin teknolojiyi sınıf içinde ve dışında yaşamlarına kolaylık sağlayacak şekilde kullanabildikleri alanlar sağlanmaktadır. “Bilgiye ulaşmada sınırların olmadığı bir okul toplumu” bakış açısıyla öğrencilerimiz bilişim teknolojilerini kullanarak zaman ve mekandan bağımsız bilgiye ulaşabilmektedir. Derslerimiz; araştırma temelli öğrenmeyi, bireyselleştirilmiş öğretimi kolaylaştırmak ve gerçekleştirmek için yapılandırmacı ve öğrenci merkezli öğretimi desteklemektedir.  Öğrencilerimize teknoloji becerileri yanında kodlama ve programlama ile problem çözme, iletişim kurma, takım çalışması, planlama, karar verme, değerlendirme ve yaratıcılık gibi hayatın her alanında faydalı olacak, 21. yüzyıl becerilerini geliştirme olanağı sunulmaktadır. Bunun yanında STEAM çalışmalarına da yer verilerek öğrencilerin farklı alanlardaki becerileri ile teknoloji becerilerini birleştirmeleri ve tek bir proje üzerinde çalışmaları sağlanmaktadır.

Irmak Okulları bilişim teknolojileri dersinin amaçlarını şu şekilde sıralanabilir:

• Öğrencilerin veri güvenliğini sağlamanın önemini fark etmeleri,
  • Öğrencilerin bilgi paylaşımı için farklı platform ve programlarda çalışma alanlarını tanımaları,
  • Algoritma mantığını kavramaları,
  • Sanal dünyada etik ve sosyal değerleri benimsemeleri,
  • Dijital vatandaş olarak tutum sergilemeleri,
  • Robot teknolojilerini tanımaları,
  • Robotiks çalışmalarına katılarak robot teknolojileri konusunda projeler hazırlamaları,
  • Problem analizi ve çözüm yaklaşımları ile programlamaya ilk adımları atmaları amaçlanmaktadır.