Irmak Ortaokulunda İngilizce programının amacı; öğrencilerin iletişim becerilerini dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri ile donatılmış bir müfredat aracılığı ile en üst düzeye çıkarmaktır.

Öğrencilerin; kendi kültürlerinin yanı sıra farklı kültürleri tanıyıp anlayan, ulusal ve uluslararası bilince sahip, bağımsız, öz güveni yüksek bireyler olmaları, insan doğası hakkında daha derinlikli bir anlayış geliştirmeleri ve eleştirel düşünce yapısını pekiştirmeleri amaçlanmaktadır. Okulumuzda yabancı dil öğretiminde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (Common European Framework of Reference /C.E.F.R.) esas alınmakta, en son ve en etkili yöntem olarak İletişimsel Yöntem (Communicative Approach) kullanılmaktadır.

Amaçlarımız:

• Öğrencilerin kendilerini akıcı ve doğru şekilde ifade edebilmelerini sağlamak için dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerinin gelişimine odaklanmak,
  • Öğrencilerin kendilerini güvende hissedecekleri özgür, güvenli bir eğitim ortamı yaratmak,
  • Öğrencilerin gerek kendilerine gerekse başkalarına karşı duyarlı ve saygılı olmalarını sağlamak,
  • Öğrencileri sürekli araştıran, merak eden, sorgulayan bireyler olmaya teşvik etmek,
  • Derslerde gerekli teknolojik araç ve gereçler kullanarak öğrencilerin ilgisini sürekli kılmak,
  • Öğrencilerin eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerine sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlamak,
  • Çeşitli yazılı ve görsel kaynaklar kullanarak öğrencilerin kişisel ve kültürel gelişimlerini desteklemek,
  • Öğrencilere bağımsız okuma alışkanlığı aşılamak ve bu alışkanlığı bir yaşam tarzı olarak içselleştirmelerini sağlamak,
  • Öğrencilerin yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri ortamlar hazırlamak,
  • Çeşitli yazılı metinleri okuyarak analizler yapabilmelerini sağlamak,
  • Öğrencileri, seviyelerine uygun uluslararası geçerliliği olan “Cambridge Sınavları”na girmeleri için teşvik etmek, bu sınavlara hazırlamak ve bu sınavlarda yeterliliklerini sağlamaktır.