“İyi bir müzik eğitimi alan ve müziği seven çocuk; yaşamı sever, estetik zenginliği ile fark yaratır.” düşüncesiyle öğrencilerimize ilgi ve yetenekleri doğrultusunda becerilerini geliştirerek müziği hayatlarına katmayı öğretmek,  duygu ve düşüncelerini ifade etmede evrensel bir dil olan müziği kullanarak farklı kültürlerle iletişim kurmalarını sağlamak temel amacımızdır.

Irmak Okullarında; öğrencilerimize müziği ve müzik bilimini öğretmek, öğrencilerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geliştirmek ve müzik yoluyla öğrenmekten keyif alan bireyler yetiştirmek başlıca hedeflerimizden biridir.

Irmak Okulları müzik eğitimi amaçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

• Öğrencilerin müziğin evrensel bir dil olduğunu anlamalarını sağlamak,
  • Müziği ve müzik dilini merak eden bireyler yetiştirmek,
  • Öğrencilerin kültürler arası iletişimde müziğin rolünü ve önemini fark etmelerini sağlamak,
  • Bilgi okuryazarlığı becerilerine sahip, üretken bireyler yetiştirmek,
  • Öğrencilerin yeni teknolojileri kullanarak içerik üretebilmesine olanak sağlamak,
  • İlgi ve yetenekleri doğrultusunda öğrencileri yetiştirmek ve geliştirmek,
  • Eleştirel bir beğeni geliştirmek,
  • Kulak, ses ve çalgı eğitimi ile genel ve özel müzik yeteneğini keşfetmek, ortaya çıkarmak ve işlemektir.

Okulumuzun vizyonu doğrultusunda “bilgi ve yeteneklerini kullanan bireyler” yetiştirmek bölüm olarak temel hedefimizdir. Bu bağlamda Irmak Okulları müzik bölümü olarak anaokulundan lise eğitimine kadar öğrencilerimizin öncelikli olarak iyi bir müzik dinleyicisi olmasını, okulumuzun sanat anlayışı doğrultusunda öğrencilerimizin müzik derslerinde almış oldukları eğitim ve edindikleri donanımla müzik beğenisi ve enstrüman becerisi kazanmalarını önemsemekteyiz.

ENSTRÜMAN BRANŞ EĞİTİMİ

Irmak Okulları olarak müzik eğitiminde inandığımız ve desteklediğimiz “Her öğrenci bir enstrüman çalmalıdır ve Irmak Okullarından mezun olan her öğrenci en az bir enstrüman çalabilir.” ilkesinden yola çıkarak dört enstrümanla (keman, yan flüt, gitar ve çello) enstrüman eğitimi gerçekleştirilmektedir. Branş eğitiminde amacımız; öğrencilerimizin enstrüman bilgilerini artırmak, müzik yoluyla duygu ve düşüncelerini öğrenmiş oldukları enstrümanla ifade edebilmelerini sağlamak ve farklı sosyal alanlarda bireysel olarak veya müzikal gruplara katılarak bilgi ve becerilerini paylaşmalarını sağlamaktır. Orkestra çalışmaları ile öğrencilerimizin müzik, estetik, kültür ve sanat alanındaki yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunulurken birlikte ve bireysel olarak enstrüman çalma seviyelerinin de geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerimiz; yıl boyunca yapılan tören ve etkinliklerde farklı türlere ait müziklerden oluşan repertuarlarını, sahnede izleyicilerle paylaşır.