Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü; Irmak Okullarının misyonu ve vizyonu doğrultusunda önleyicilik, destekleyicilik, süreç odaklılık ve gelişimsel rehberlik çerçevesinde hizmet verir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri ile öğrencilerimizin; sınırlarının farkında, sorumluluklarını bilen, çevresi ile olumlu ilişkiler kurabilen, uyumlu, topluma ve çevreye duyarlı, problem çözme becerilerini geliştirebilen, öğrenmeye meraklı, sorgulayan ve dünya vatandaşı bireyler olmalarına destek verilmesi hedeflenir. Bu hedefler doğrultusunda, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü’nde öğrencilerimizin duygusal, sosyal ve akademik  gelişimleri takip edilir. Sosyal becerileri geliştirici bireysel, grup ve sınıf düzeyinde çalışmalar uygulanır. Bu çalışmalar uygulanırken öğrencilerin bireysel gelişim hızları ve farklılıkları her zaman göz önünde bulundurulur.

Öğrencilere Yönelik Çalışmalar

Bireysel Görüşmeler

Yıl içerisinde öğrencilerle bireysel olarak görüşmeler yapılır. Sınıf gözlemi ve saha gözlemi yapılarak öğrenciler hem grup içerisinde hem de bireysel olarak sosyal, duygusal açıdan değerlendirilir. Öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda akademik süreçler, arkadaş ilişkileri, duygusal ve davranışsal alanlar hakkında görüşmeler gerçekleştirilir.

Buddy Programı (Akran Destek Programı)

Buddy Programı, okulumuza yeni katılan öğrencilerin Irmak Okullarının akademik ve sosyal yaşamına uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu programa dahil olan yeni öğrencilerin, ilk haftalardan itibaren akran desteği ile okul ortamına uyum sağlaması kolaylaşır.

Ergenlik Programı

Tüm öğrencilerimizle gerçekleştirilen bu çalışmalarda ergenlik sürecinin duygusal değişimleri, beden mahremiyeti, ergenlik döneminin fiziksel ve duygusal değişimleri, arkadaşlık ilişkileri ve dinamikleri üzerinde durulur.

Velilere Yönelik Çalışmalar

Bireysel Görüşmeler

Yıl içerisinde tüm velilerimizle birebir görüşülür. Bu görüşmelerde öğrencilerin gelişim öyküleri alınır, okul içerisinde yapılan gözlemler ve çalışmalar değerlendirilir ve ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli yönlendirmeler yapılır.

Veli Bültenleri

Öğrencilerin gelişim dönemlerine uygun olarak çeşitli konularda aylık olarak hazırlanan bilgilendirici e-bültenler velilerimizle paylaşılır.

Veli bültenlerimizi dinlemek için spotify hesabımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Seminer ve Konferanslar

Eğitim-öğretim yılı içerisinde bireysel görüşmeler sonrasında Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü’ne yansıyan konuların yoğunluğuna göre seçilen çeşitli başlıklarda, okul psikolojik danışmanları ve alanında uzman kişiler tarafından velilerimize yönelik seminer ve konferanslar düzenlenir.