Irmak Okullarında beden eğitimi dersinde fiziksel ve ruhsal bakımdan sağlıklı, karmaşık durumlara çözümsel yaklaşabilen, kolektif çalışan, analitik düşünen, sosyal yaşamlarında farklılıklara saygı gösteren, empati ve sempati kavramlarını özümsemiş, kazanmayı kutlayan, kaybetmeyi kabullenen, bedenen ve ruhen sağlam karakterli öğrenciler yetiştirmek asıl amaçlarımızı oluşturur.

Irmak öğrencisinin aşağıdaki kazanımları elde ederek ortaokuldan mezun olması amaçlanır:

• Sağlıklı yaşam becerisi kazanma,
  • Bedenini kontrol etme ve mekânsal algı geliştirme,
  • Sportif etkinliklere aktif katılma,
  • Oyun oynama yetisi kazanma,
  • Yeteneklerini keşfetme  ve geliştirme,
  • Çeşitli fiziksel etkinliklerle yeni beceriler kazanma ve deneyim elde etme,
  • Bir takımın ya da grubun parçası olabilmek için iş birlikçi davranışlar geliştirme,
  • Fiziksel etkinliklerde bulunurken uygun güvenlik önlemlerini alma.

Irmak Okullarında beden eğitimi dersleri, ulusal ve uluslararası müfredatlarla zenginleştirilmiş dikey planlamalar doğrultusunda öğrencilerimizin yaşam becerilerini geliştirmek amacıyla yapılandırılır. Beden eğitimi dersleri, doğası gereği farklı disiplinlerin kazanımlarını pekiştirmede öğrencilerimize olanak sağlar. Programımız K-12 düzeyinde yapılandırılarak öğrencilerimizin fiziksel, bilişsel ve duygusal gelişimine katkıda bulunmayı ve onların yaşam boyu fiziksel etkinliklere katılımını sağlamayı hedefler. Irmak Okullarından mezun olan her öğrenci spesifik olarak “Tenis” sporu ile tanışır ve diğer tüm spor branşları hakkında donanımlı bir kültüre sahip olur.