Irmak Olimpiyatları: 1-8. sınıflar seviyesinde organize edilen olimpiyatlarımızda tüm öğrencilerimiz, kendi seviyelerinde farklı kategorilerden ölçümlere dahil olurlar. Bu ölçümler sonucunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilir. Ayrıca ölçüm sonuçlarına göre öğrencilerimize sportif yönlendirmeler yapılır.

Atletizm Yarışmaları: Okul içinde düzenlenen atletizm yarışmalarında öncelikli amacımız, öğrencilerin fiziksel aktiviteye teşvik edilmesidir.  Yarışmalarda takım ruhunu geliştiren öğrencilerimiz, disiplin ve strateji gibi önemli beceriler kazanır ve rekabet ederken birbirlerine destek olmayı öğrenirler.

Basketbol Turnuvası: Turnuvalar; öğrencilerin basketbol branşına özgü “koordinasyon, hız, dayanıklılık ve takım çalışması” gibi birçok beceriyi geliştirebilecekleri bir ortam sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Tenis Turnuvası: Okul içinde düzenlenen tenis turnuvalarının temel amacı, öğrencilere tenis sporunu deneyimleme ve bu spor dalında becerilerini geliştirme fırsatı sunmaktır. Tenis, hız, çeviklik, koordinasyon ve strateji gerektiren bir spor olduğu için bu turnuvalar öğrencilere fiziksel yeteneklerini artırma ve teknik becerilerini pekiştirme şansı tanır. Aynı zamanda, tenis turnuvaları öğrenciler arasında dostça rekabeti teşvik eder ve fair play (adil oyun) anlayışını güçlendirir.

Geleneksel Irmak Spor Şenliği: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Irmak Spor Şenliği”nde amacımız; farklı branşlarda Irmak Okullarını temsil eden sporcu öğrencilerin diğer okulların sporcu öğrencileriyle kaynaşmalarını sağlamak ve sporun evrensel boyutlardaki sevgi, dostluk ve fair play ilkelerini benimsemelerine katkıda bulunmaktır.

Futsal Turnuvası: Futbol temel becerilerinin sergilendiği ve takım ruhunun bir arada kullanıldığı turnuvamız 5, 6, 7 ve 8. sınıf seviyelerinde gerçekleştirilmektedir.