Dünya Su Günü Etkinliği

Suyun hayati önemini vurgulayarak su kaynaklarının korunması, erişilebilirliği ve su krizlerinin çözümü gibi konularda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 22 Mart’ta “Dünya Su Günü” kutlanıyor. Bu bakış açısından hareketle matematik ve Türkçe bölümleri disiplinler arası bir çalışma yürüterek su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanmayı sağlamak için 5. sınıf öğrencileri ile bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler yaptılar. Ulaşılabilir su kaynaklarını matematikteki yüzdeler konusu ile ifade ederek istatistiksel verileri değerlendiren öğrenciler bu doğrultuda kesir, ondalık gösterim ve yüzde çalışmaları yaptılar. Türkçe dersinde ise “yeni fikirler ve sorgulamalar üretmek” ATL becerisinden yola çıkarak “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”nden “Temiz Su ve Sıhhi Koşullar” kalkınma hedefine gönderme yaptıkları afiş ve slogan çalışması yaptılar.