Ekinoks ile Bahara Merhaba!

Gece ve gündüzün tüm dünyada eşit olduğu 21 Mart, güneş ışınlarının ekvatora dik vurması sonucunda aydınlanma çemberinin kutuplardan geçtiği andır ve baharı müjdeler.

Irmak Okulları Ortaokul Türkçe – Sosyal Bilgiler ile Lise Sosyal Bilimler Bölümleri olarak doğanın uyanışını, baharın gelişini ve gece gündüz eşitliğini; “Ekinoks Günü” kapsamında gerçekleştirdiğimiz bir dizi etkinlikle coşku içinde kutladık. Bu özel günde öğrencilerimiz gece ve gündüzü temsilen okula siyah – beyaz kıyafetlerle geldiler.

Etkinlikler kapsamında lise öğrencilerimiz, 5. sınıftaki kardeşlerine “İyi ki Doğdun Doğa!” başlıklı bir sunum yaparak günün anlam ve önemine dikkat çektiler. Sunumlardan sonra 5. sınıf öğrencilerimiz, getirdikleri mevsim çiçeği fidelerini okul bahçesine dikerken 6. sınıf öğrencilerimiz de baharın renklerini rengârenk boyadıkları maskelere yansıttılar.

Ardından öğrencilerimizin, yazdıkları dilek kartlarını dilek ağacına asmalarıyla etkinliğimiz sona erdi.

İlkbaharın hepimize güzellik ve mutluluk getirmesi dileğiyle.