9. Sınıf Öğrencilerimiz Suç ve Ceza Romanı Üzerine Altı Şapkalı Düşünme Tekniğini Uyguladılar

Ben bir insanım, yanıldığım için insanım. En azından on dört defa hatta belki de yüz on dört defa yanılmadan insan hiçbir gerçeğe ulaşamaz.”

9. sınıf öğrencilerimiz, Türk dili ve edebiyatı dersi kapsamında inceledikleri Suç ve Ceza romanının başkarakteri Raskolnikov’un yaşadıklarına farklı bakış açılarından bakmak amacıyla altı ayrı düşünme biçiminin kullanıldığı altı şapkalı düşünme tekniğini uyguladılar. Bu teknikle birlikte sorunlara yaratıcı çözümler getirmek, yaşanan olaya tek bir bakış açısından bakmamak, karar vermek ve duygularla mantığı birbirinden ayırt etmek gibi önemli kazanımlar elde ettiler.