Öğle arası teneffüslerimizi etkili bir şekilde değerlendirmek için çeşitli turnuva ve yarışmalar düzenliyoruz. Öğrencilerimiz bireysel ya da grupla katıldıkları bu etkinliklerde kendilerini çeşitli branşlarda ifade etme fırsatı yakalıyor. Ayrıca turnuvalar okulda pozitif davranışların sergilendiği olumlu sosyal bir ortam yaratmakla birlikte, öğrenci öğretmen ilişkilerini de desteklemektedir. Lise kademesinde yapılan turnuvalar festival havasında ve müzik yayını eşliğinde yapılmaktadır. Öğretmen, öğrenci ve personel tarafından oluşan izleyici tribünleri alkışlar ve tezahüratlarla olumlu bir kenetlenme ortamı sağlamaktadır. Okul sonrası ise farklı okulları davet ederek yaptığımız müsabakalarla hem öğrencilerimizin deneyimlerini arttırıyor, hem de çevre okullarla olumlu ilişkiler geliştiriyoruz.

Futsal Turnuvası
Futbol temel becerilerinin sergilendiği ve takım ruhunun bir arada kullanıldığı turnuvamız tüm lise sınıfları seviyelerinde gerçekleştirilmektedir. Turnuvamız  Futbola özgü, dayanıklılık, hız, çeviklik ve takım çalışması gibi birçok beceriyi geliştirme fırsatı sunar.

Atletizm Yarışmaları
Okul içinde düzenlenen atletizm yarışmalarında öncelikli amacımız; öğrencilerimizi fiziksel aktiviteye teşvik edilmesidir.  Yarışmalarımızda öğrencilerimizin takım ruhu gelişir,  disiplin ve strateji gibi önemli beceriler kazanır ve rekabet ederken birbirlerine destek olmayı öğrenirler.

Basketbol Turnuvası
Basketbol branşına özgü, koordinasyon, hız, dayanıklılık ve takım çalışması gibi birçok beceriyi geliştirebilecekleri bir ortam sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Tenis Turnuvası
Okul içinde düzenlenen tenis turnuvalarının temel amacı, öğrencilere tenis sporunu deneyimleme ve bu spor dalında becerilerini geliştirme fırsatı sunmaktır. Tenis, hız, çeviklik, koordinasyon ve strateji gerektiren bir spor olduğu için, bu turnuvalar öğrencilere fiziksel yeteneklerini artırma ve teknik becerilerini pekiştirme şansı tanır. Aynı zamanda, tenis turnuvaları öğrenciler arasında dostça rekabeti teşvik eder ve fair play (adil oyun) anlayışını güçlendirir.

Geleneksel Irmak Spor Şenliği
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği Irmak Spor Şenliği’nde amacımız; farklı branşlarda Irmak Okulları’nı temsil eden sporcu öğrencilerin, diğer özel okullar ve devlet okulları sporcu öğrencileriyle kaynaşmalarını sağlamak ve sporun evrensel boyutlardaki sevgi, dostluk ve fair play ilkelerinin benimsenmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirmektedir.

Voleybol
Sosyal bir ortamın,sporun evrensel çatısı altında birleşmesini örneklemesi bakımından bizim için çok anlamlı olan bu turnuvamız; öğrencilerimizin kazananı kutlama-kaybetmeyi kabullenme, takımın bir parçası olarak sorumluluk alma ve yerine getirme, ortak yeteneklerle başarıya yönelik dinamik oluşturma, kabul etme-kabulgörme, birlikte hareket etme gibi becerilerini eğlenerek geliştirme hedefimizi desteklemektedir. Lise öğrencilerimiz ve gönüllü tüm öğretmenlerimiz katılımı ile gerçekleştirilir.

Cumhuriyet Tenis Turnuvası
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında uygulanan turnuvamız, öğrencilerimizin tenis branşına olan ilgilerini arttırmak ve temel teknik becerileri geliştirmek amacıyla düzenlenir.