21 Mart Dünya Şiir Günü Etkinliği

“Şairin şiiri, onun kişiliğidir; bütün hayatıdır. Bu nedenle de şiirsel yapının, neredeyse organik bir şey olduğunu düşünüyorum. Yaşayan, kımıldayan, soluk alıp veren canlı bir organizma…” der Ataol Behramoğlu şiiri tanımlarken. Tam da öyledir aslında! Şiir yaşayandır, yaşamı yansıtandır hatta yaşantının tam da yüreğidir. Ne zaman canlılığını korumaya, varlığını anlatmaya, duygusunu aktarmaya ihtiyaç duyarsa insan; kelimeler dizelere dönüşür, akar zamanın içine. Yaşanmışlığın, hayatiyetin olduğu her yerde; şiir de hep var olmuştur.

Öğrencilerimizin şiire olan ilgisini geliştirmek, şiirin insanlar arasında evrensel bir dil olarak yaygınlaşmasını ve benimsenmesini sağlamak amacıyla her yıl Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe Bölümü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği “21 Mart Dünya Şiir Günü” etkinliği kapsamında öğrencilerimiz; Türk edebiyatının ünlü şairlerinin şiirlerini, üzerinde “SİZE BİR ŞİİR VAR!” yazılı zarflar içinde Irmak Okullarının bütün öğrencilerine, öğretmenlerine, yöneticilerine ve çalışanlarına dağıttılar. Ayrıca bir grup öğrencimiz de öğretmenleriyle birlikte Bağdat Caddesi’nde aynı havayı soluduğumuz Kadıköylülere “Bugün 21 Mart Dünya Şiir Günü; Size Bir Şiir Var!” diyerek şiirler hediye ettiler. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.