Bilinmeyen Adalar

“Yola çıkmayı hayal etmek bile, bir hedefi gözetmek, bir amaca ulaşmak, bir kavuşmayı özlemek kadar güzel, gerekli, büyüleyici ve heyecan verici olabilir.”

9. sınıf öğrencilerimiz Türk dili ve edebiyatı dersi kapsamında okudukları Jose Saramago’nun Bilinmeyen Adanın Öyküsü eserinin karakterlerinden bilinmeyen adaların kalmadığına inanılan bir dönemde bilinmeyen bir ada arama cesaretine sahip bir adamla böyle bir cesareti görüp hayatını değiştirebileceğine inanan bir kadından ilham alarak hayal dünyalarında bir yolculuğa çıktılar. Bu yolculuğun sonunda varacakları yer ise kendi hayallerindeki adaydı. İstedikleri materyali kullanabildikleri bu projede birbirinden renkli ada tasarımları gerçekleştiren öğrencilerimiz, cesaretli olmanın ve hayal etmenin önemini deneyimlediler.