Amacımız, ses eğitimi ve müzik kültürü kazanımlarıyla beraber, müzikal yönden farklı yeteneklere sahip olan öğrencilerin saptanması ve yönlendirilmesi gibi hedeflerle koro çalışmalarını gerçekleştirmektir. Öğrencilerimiz çalışmalarda, gurupla söylemeyi, sesini kullanmayı ve denetlemeyi öğrendikleri gibi, uyum becerisini ve işbirliğine dair disiplin anlayışlarını geliştirirler.

Irmak Okullarında Irmak Çocuk Korosu’na katılmak isteyen 3. ve 6. sınıflarımız, Müzik Bölümü öğretmenleri tarafından yapılan Müzikal Duyum Testi ile Irmak Okul Korosu’na girmeye hak kazanırlar.

Uygulanan test sonucunda, belirlenen müzikal kriterlere göre uygun olan öğrenciler, Irmak Çocuk Korosu’na girmeye hak kazanırlar. Bu çalışmalarda, öğrencilerimizle nefes çalışmaları yaparak şarkı söylerken doğru yerde nefes almayı öğrenmekteler. Seslendirilen eserleri anlaşılabilir kılmak için artikülasyon (boğumlama) çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Nota okuryazarlığımızı (notasyon) ilerletmek ve ezgisel hafızamızı genişletmek için değerli bestecimiz Muammer Sun’un solfej kitabında yer alan majör ve minör tonlarda yazılan basit kalıplardaki melodileri piyano eşlikli seslendirmekteyiz. Ders içinde seslendirilen okul şarkılarında ve koro çalışmalarında müzik öğretmenlerince müzikalite olarak beğenilen ses rengi güzel, tonalitesi düzgün ve ritim duygusu ileri düzeyde olan öğrencilerimiz çeşitli etkinliklerde okul korosu eşliğinde solist olarak görev almaktadır.