Öğle arası teneffüslerimizi etkili bir şekilde değerlendirmek için çeşitli turnuva ve yarışmalar düzenliyoruz. Öğrencilerimiz bireysel ya da grupla katıldıkları bu etkinliklerde kendilerini çeşitli branşlarda ifade etme fırsatı yakalıyor. Ayrıca turnuvalar okulda pozitif davranışların sergilendiği olumlu sosyal bir ortam yaratmakla birlikte, öğrenci öğretmen ilişkilerini de desteklemektedir.

Irmak Olimpiyatları : 1-8. sınıflar seviyesinde organize edilen olimpiyatlarımızda tüm öğrencilerimiz, kendi seviyesinde farklı kategorilerden ölçümlere dahil olurlar. 2 hafta süre ile devam eden olimpiyatlarımızda her sene takribi 3500 derece kayıt altına alınır (öğrenci sayısına göre değişkenlik göstermektedir). Bu ölçümler sonucunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilir. Ayrıca, ölçüm sonuçlarına göre öğrencilerimize sportif yönlendirmeler sağlanır.

Atletizm Yarışmaları : Okul içinde düzenlenen atletizm yarışmalarında öncelikli amacımız; öğrencilerimizi fiziksel aktiviteye teşvik edilmesidir. Yarışmalarımızda öğrencilerimizin takım ruhu gelişir, disiplin ve strateji gibi önemli beceriler kazanır ve rekabet ederken birbirlerine destek olmayı öğrenirler.

Basketbol Turnuvası : Basketbol branşına özgü, koordinasyon, hız, dayanıklılık ve takım çalışması gibi birçok beceriyi geliştirebilecekleri bir ortam sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Futsal Turnuvası : Futbol temel becerilerinin sergilendiği ve takım ruhunun bir arada kullanıldığı turnuvamız 2.-3.ve 4. sınıf seviyelerinde gerçekleştirilmektedir.

Tenis Turnuvası: Okul içinde düzenlenen tenis turnuvalarının temel amacı, öğrencilere tenis sporunu deneyimleme ve bu spor dalında becerilerini geliştirme fırsatı sunmaktır. Tenis, hız, çeviklik, koordinasyon ve strateji gerektiren bir spor olduğu için, bu turnuvalar öğrencilere fiziksel yeteneklerini artırma ve teknik becerilerini pekiştirme şansı tanır. Aynı zamanda, tenis turnuvaları öğrenciler arasında dostça rekabeti teşvik eder ve fair play (adil oyun) anlayışını güçlendirir.

Geleneksel Irmak Spor Şenliği : 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği Irmak Spor Şenliği’nde amacımız; farklı branşlarda Irmak Okulları’nı temsil eden sporcu öğrencilerin, diğer özel okullar ve devlet okulları sporcu öğrencileriyle kaynaşmalarını sağlamak ve sporun evrensel boyutlardaki sevgi, dostluk ve fair play ilkelerinin benimsenmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirmektedir.

Kids Athletics : Okul içerisinde düzenlenen ve öğrencilerimizin aileleri ile birlikte katıldığı parkur etkinliklerinin temel amacı, öğrencilere fiziksel aktivite, dayanıklılık, strateji geliştirme, hedeflere ulaşma ve engellerle başa çıkma becerilerini geliştirme fırsatı sunmaktır. Etkinliğimiz ile öğrencilerimiz aileleri ile birlikte okul içerisinde sosyalleşirken kendilerini geliştirebilecek bir ortam sunmaktayız.