Öğrenmeye hazır oluşta sosyal ve duygusal becerilerin önemini temel alan “İkinci Adım” programı okulumuzda uygulanmaktadır. “İkinci Adım” Programı çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyerek, okul ortamında yaşanma ihtimali olan şiddeti önlemeyi amaçlayan bir programdır. Öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerini destekleyerek olumlu sınıf ikliminin oluşmasına katkıda bulunur. Olumlu sınıf iklimi, öğrenmenin gerçekleşmesi için en önemli anahtardır. İkinci Adım, araştırmalar tarafından etkinliği kanıtlanmış bir programdır.

İkinci Adım dersleri çocuklara becerileri, fotoğraflı ders kartları ve günlük hayattan alınmış videolarla tanıtır ve öğretir. Bütün öğrenciler öğrendikleri yeni becerileri, İkinci Adım derslerinin önemli bir kısmı olan “canlandırma” yöntemiyle uygulayarak öğrenirler.

Programın temelinde; “Empati” – “Dürtü Kontrolü ve Problem Çözme” – “Öfke Yönetimi” konularını içeren 3 ünite yer almaktadır. “Aile Mektupları” ve “Beceri Tanıtım Mektupları” İkinci Adım derslerinde öğrendiği beceriyi evde uygulaması ve sınıfta yapılan çalışmaları ailelerinde takip edebilmesi için aileler ile paylaşılmaktadır.

http://www.sdoakademi.com linkinden program ile ilglili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.)