Balparmak Kampüs Gezisi

Bu hafta üçüncü sınıf öğrencilerimiz beşinci PYP ünitesi kapsamında üretim-dağıtım-tüketim kavramları arasındaki ilişkiyi somutlaştırmaları açısından Balparmak Kampüsünü ziyaret ettiler. Öğrencilerimizin arılar ile bal üretimi, arıların yaşam döngüsü, kovan yapıları ve bal üretim süreci hakkında detaylı bilgiler içeren bir sunum izlediler. Öğrencilerimiz sunum sırasında interaktif olarak sorular sorma ve öğrenme fırsatı buldular.
Ardından bir kimyager eşliğinde Balparmak’a gelen balların laboratuvar ortamında nasıl incelendiğini gözlemlediler.
Gezi boyunca öğrencilerimize, arıların ekosistemdeki rolü, balın insan sağlığına etkisi ve doğal yaşam döngüsü hakkında bilgi verildi. Ayrıca, sürdürülebilir bal üretimi ve arıcılık pratikleri konularında da bilinçlendirme yapıldı.
Balparmak Kampüs gezisi, öğrencilerimizin arılar ve bal üretimi konularında derin bir anlayış kazanmalarını sağladı. Bu deneyim, sınıf içi öğrenmeyi destekleyen önemli bir eğitimsel etkinlik oldu ve öğrencilerimizin doğal dünya hakkındaki merakını artırdı.