Oyun temelli öğrenme, çocuk liderliğindeki ve açık uçlu oyuna dayalı bir erken çocukluk eğitimi türüdür. National Association for the Education of Young Children (NAEYC)’ye göre “Oyun oynama dürtüsü, dünyayı anlamak için doğal bir arzudan gelir.” Oyun temelli öğrenme, çocukların sosyal becerilerini, öğrenme motivasyonunu, dil ve matematik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. İnisiyatif almak, odaklanmış dikkat ve dünya hakkında merak, oyunun bir parçasıdır. Bu nedenle anaokulumuzda çocukların oyunla öğrenmeleri için uygun ortamlar yaratılır ve öğretmen gözleminde desteklenir.

Irmak Anaokulu’nda İlk Yıllar Programı (PYP),  tam gün İngilizce ve oyun temelli yaklaşımla zenginleştirilerek uygulanır. Oluşturulan sevgi ve güven ortamında, sunulan akademik ve sosyal – duygusal gelişim programımızla gelecekte fark yaratacak bireylerin sağlam temelleri atılır. Erken çocukluk döneminde fiziksel, duygusal, sosyal ve bilişsel alanlarda çok hızlı gelişmeler kaydedilir.  Çocukları bilişsel, sosyal, duygusal ve fiziksel açıdan desteklemek için öğrenme ortamları oyun temelli dizayn edilir. Bu yolla öğrencilerin öğrenme yaklaşımları geliştirerek gelişimlerinin kilit alanlarıyla bağlantılar kurulur. Öğrenciler, doğal olarak keşfetmeye, araştırmaya, oynamaya ve kendileriyle, başkaları ve tüm çevreleri arasında bağlantılar kurmaya yatkın olduklarından sosyal gelişim de yine bu erken çocukluk döneminde oyun yoluyla şekillenir.