İsviçre´nin Cenevre kentinde, 1968´de, ticari olmayan bir kurum olarak kurulan Uluslararası Bakalorya Sistemi şu an dünyanın en önde gelen ve kabul gören eğitim sistemlerinden biridir.

Uluslararası Bakalorya, kültürler arası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratmak isteyen, sorgulayan, bilgili ve duyarlı gençler yetiştirmeyi amaçlar.

3 ila 19 yaşları arasındakiler için IB uluslararası eğitim baremi, akademik ve kişisel disiplini itibarıyla eşsizdir. IB, okulların karakter sahibi ve çok yönlü öğrenciler yetiştirmelerine yardımcı olur: zorluklara iyimserlik ve açık görüşlülükle karşılık veren öğrenciler; kendi kimliklerine güven duyan öğrenciler; etik kararlar veren öğrenciler; ortak insanlık vasfımızı diğerleriyle birlikte kucaklayan öğrenciler; öğrendiklerini gerçek dünyada, karışık ve öngörülemez durumlarda uygulamaya hazır öğrenciler. IB, güçlü bir vizyonu paylaşan, yüksek kaliteli uluslararası eğitim programları sunar.

PYP: Primary Years Programme (İlk Yıllar Programı) 3- 12 Yaş arası

MYP: Middle Years Programme (Orta Yıllar Programı) 11-16 Yaş arası

DP: Diploma Programme (Diploma Programı) 16 -19 Yaş arası

CP: Career-Related Programme (Kariyer Bağlantılı Program) 16 -19 Yaş arası

IB Diploma Programı (DP) 1968 yılında gençlerin, dünyamızın karmaşıklıklarını daha iyi anlaması ve yönetebilmesini sağlamak, ve dünyamızı daha iyi hale getirmek üzere eyleme geçmek ve gerekli beceriler ve davranışları edindirmek için uluslararası bir eğitim sunmak amacıyla kurulmuştur. Böyle bir eğitim hem o dönemin daha yenilikçi eğitsel düşünme yapısında hem de disipliner, kültürel, ulusal ve coğrafi sınırları aşan kavram, fikir ve meselelere odaklanan bir eğitim yoluyla dünyanın daha iyi hale getirileceği inancında temelleniyordu.

1994 yılında Orta Yıllar Programı’nın (MYP) ve 1997‘de İlk Yıllar Programı‘nın (PYP) uygulamaya konmasıyla birlikte IB 3-19 yaş arasındaki öğrencilere uluslararası eğitim süreci sunmuş oldu.

PYP, IBO’nun (Uluslararası Bakalorya Organizasyonu) dört programından “İlk Yıllar Programı”dır. Amacı ilgi çeken, ilintili ve düşünmeye zorlayan disiplinler üstü bir müfredat oluşturmaktır. 2012 yılında IB Kariyere İlişkin Sertifika‘nın (IBCC) sunulması süreci daha da ilerleterek 16-19 yaş arasındaki öğrencilerin DP‘nin yanında seçebileceği uluslararası eğitim yolları yaratmıştır.

Bu yaklaşımla birlikte okulumuz eğitimin temel hedeflerinden biri, öğrencilerimizin bireysel yeteneklerinin farkına varmasına ve geliştirmesine yardımcı olacak olanakları sağlamak ve okul ortamında yaşadıkları deneyimler ve gözlemleri dünyanın gerçekleri ile ilişkilendirmeyi öğretmektir.