Yakacık Sevgi Evi’nden arkadaşarımızı ağırladık

26 Nisan tarihinde okulumuzda gerçekleşen etkinlikte, Yakacık Hatice Abbas Halim Çocuk Sevgi Evi’ndeki kardeş öğrencilerimiz Irmak Anadolu Lisesi CIP öğrencileri tarafından misafir edildi. Bu etkileşim, öğrenciler arasında kültürel anlayışın, empatinin ve toplumsal sorumluluğun pekiştirildiği bir deneyim sunuldu ve aynı zamanda IB öğrenen özellikleri de ön plana çıkarıldı.

Robotik, takı tasarımı ve görsel sanatlar çalışmaları gibi etkinlikler yapılarak, öğrencilerin duyarlılık ve açık fikirlilik gibi IB öğrenen özelliklerini geliştirmeye yönelik bir ortam oluşturuldu. Bu etkinlik, aynı zamanda tüm öğrencilere farklı bakış açılarıyla empati kurma, kültürel farklılıkları anlama ve paylaşma fırsatı sunuldu.

Öğrencilerimiz, gösterdikleri özveri ve misafirperverlikleri için Yakacık Sevgi Evi öğrencileri ve öğretmenlerince takdir edildi. Bu değerli etkileşim, IB eğitiminin öğrencilere sadece akademik değil, aynı zamanda küresel vatandaşlık ve uluslararası değerler konusunda derin bir anlayış kazandırdığını bir kez daha gösterdi.