CERN Nükleer Araştırma Merkezi

8-12 Mayıs tarihleri arasında “CERN Nükleer Araştırma Merkezi” gezisi düzenlendi.  Bu kapsamda “Zurich Technorama Bilim ve Teknoloji Müzesi”, “Bern Einstein Müzesi”ni ziyaret eden öğrencilerimiz 20. yüzyılın en önemli ulusal belgelerinden olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı tarihi mekânları da gezme fırsatı buldular. “CERN Nükleer Araştırma Merkezi”, “Enzo Ferrari Müzesi”, “Leonardo da Vinci Bilim ve Teknoloji Müzesi”nde gerçekleşen bilimsel etkinliklere, konuşmalara, atölye çalışmalarına ve sergilere katılarak bilimsel konularla ilgili meraklarını canlı tutan, bilimin temel prensipleri üzerine düşünme ve sorgulama fırsatı bulan öğrencilerimiz farklı bir öğrenme deneyimi yaşadılar.  Öğrencilerimizin hem bilimsel hem de sosyal ve kültürel pek çok kazanım ve tecrübe edindikleri gezimiz İsviçre’den Milano’ya uzanan keyifli bir bilim yolculuğu oldu.