11DP Sınıfı Öğrencilerinin CAS Projeleri Sunumu

11DP Sınıfı Öğrencilerinin CAS Projeleri Sunumu

Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı (DP) CAS deneyimlerini görünür kılma etkinlikleri kapsamında, 17 Mayıs Cuma günü, köşk bahçesinde 11DP sınıfı öğrencileri, öğretmenleri ve velilerinin de katılımıyla CAS projeleri sunum etkinliği gerçekleştirildi. Bu özel etkinlikte, IB DP programının temel unsurlarından olan risk alan, düşünen, araştıran-sorgulayan ve duyarlı gibi öğrenen profilleri ile araştırma, iletişim ve sosyal beceriler gibi ATL (Öğrenme Yaklaşımları) becerileri vurgulandı.

Öğrenciler, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları çeşitli projeleri paylaşarak hem eleştirel düşünme hem de topluma hizmet etme becerilerini grup çalışmaları halinde sergilediler. Projeler, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde değerlendirildi. Tüm projeler aracılığıyla çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliğe katkıda bulunacak fikirler sunuldu. Projeler sayesinde öğrenciler yaratıcılık ve faaliyet basamağında kendilerini daha da çok keşfetme fırsatı yakaladılar, hizmet basamağında ise beraber yaşadığımız tüm toplumun gereksinimlerini dile getirdiler.

Veliler ve öğretmenler, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve sorumluluklarını takdir ederek, projelerin öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimlerine olan katkısını vurguladılar. Bu etkinlikle, Irmak Lisesi öğrencilerinin uluslararası farkındalıklarının ve işbirliği becerilerinin ne kadar geliştiği bir kez daha deneyimlenmiş oldu.