www.ym.com.tr

“Mutluluk İnşa Ederek Mutlu Oluruz”

İstanbul Galata KulesiRestorasyonu (1965)

İstanbul Galata Kulesi Restorasyonu (1965)

Yapı Merkezi, 1965 yılında “insanlara mutluluk ortamı yaratarak hizmet edecek çağdaş yapı projelerini üretmek ve inşaatlarını gerçekleştirmek” amacıyla kurulmuştur.

Yapı Merkezi evrensel boyutlu projeler gerçekleştirir; riskleri iyi yöneterek, ürün ve hizmetlerini taahhüt ettiği kalitede, sürede ve öngörülen bütçede tamamlama hedefine daima ulaşır.

Yapı Merkezi bu hedeflerini gerçekleştirirken, düşünce ile uygulama arasında bir yargı köprüsü olan estetik tutumu hiçbir zaman göz ardı etmez; güzeli arayarak onun peşine tutkuyla düşer. Teknik ölçülerin yanı sıra mesleki ve insani değerleri de hesaba katar, ‘Ölçü Organizasyonu’ olmak için tüm faaliyetlerinde sürekli bilgi işler. Yapı Merkezi, başladığı her projeyi zamanında bitirme azmi gösteren, açık, saydam, yenilikçi ve faaliyet yaptığı sektörlerde öncülük eden bir şirketler grubudur. Hizmet sunduğu ülkelerin tarihine, geleneklerine, örf ve âdetlerine, yasalarına ve çevreye saygılıdır, duyarlıdır.

Yapı Merkezi tarafından mühendisleştirilen 42 milyon m² yapıda yaşayanların mutluluğu; 1965 yılından bugüne inşa edilen 4.200 km’nin üzerinde ray hattı, 63 adet raylı sistem, 448 adet istasyon ile 3 kıtada her gün 3,5 milyondan fazla yolcunun güvenle taşınması; üretilen 10.000 km su sızdırmaz boru ile 55 ülkede yüzlerce noktaya temiz su iletilmesi; 3.000 kg/cm² dayanımda beton üretilebilmesi; Irmak Okullarımızda verilen eğitimle binlerce öğrencinin kendini geliştirebilmesi; Yapı Merkezi ailesi için anlamlı göstergelerdir.

Grubun ilk ve en büyük şirketi olan Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. yarım asırlık geçmişinde Türkiye’de ve özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Sudan, Etiyopya, Tanzanya, Cezayir ve Fas başta olmak üzere yurtdışında önemli inşaat projeleri ile raylı sistemleri gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam etmektedir.

1978 yılında, prefabrikasyon tecrübesi ve know-how birikimiyle kurulan Yapı Merkezi Prefabrikasyon Grubu, Türkiye inşaat sektöründe ISO9001 Kalite Güvence Belgesi’ni alan ilk kuruluş olmuştur.

Yapı Merkezi, 1987 yılından itibaren Freysaş, Gayrimenkul, Subor, Yapıray şirketleri ile büyüyerek 1998’de Yapı Merkezi Holding çatısı altında toplanmıştır. 1994 yılında Nitelikli Eğitim Kurumları A.Ş. kurularak Irmak Okulları da Holding içinde yer almıştır. 2012 yılında bir teknoloji şirketi olan İDİS kurularak raylı sistemlerin inşaatında bütünlük sağlanmıştır.

Yapı Merkezi’nin Kurucusu Ersin Arıoğlu eğitim sektörüne girişinin anlamını şöyle ifade etmiştir:

Irmak İlköğretim Okulu, eğitim ve öğretimde evrensel iyileri hedefleyerek kurulmuştur. Amacımız bugünün en iyisini yapmak ve kısa sürede Milli Eğitim kanunlarımız çerçevesinde yeni özgün eğitim modelleri yaratmaktır. Sürekli gelişerek daha iyiye yönelmek, okulumuzun vazgeçilmez misyonudur.

Biz, Irmak kurucuları olarak, her insanın benzersiz bir varlık olduğuna ve “yaşamını sürdürme-kazanma ve geliştirme” yetenekleri ile donatılmış olarak dünyaya geldiğine inanıyoruz. Diğer bir anlatımla, her insan kendine özgü değişik yeteneklerle dünyaya gelir ve yaşamını sürdürür. Kurumumuzun amacı; “yaşamlarını kazanmakta ve geliştirmekte mahir, toplumuna ve çağına karşı sorumlu, mutlu ve güçlü Türk gençlerini” yetiştirerek Türk Milli eğitimine hizmet etmektir.

Bu doğrultuda ilkelerimiz şöyle özetlenebilir:

• Eğitim için hür bir düşünce ve akademik ortam oluşturmak.
  • Sağlıklı bir altyapı ve donanımlı bir kampüs içinde eğitim vermek.
  • Kampüsün eşsiz doğal ortamında yaygın sportif faaliyetler, tabiatı tanıma programları yapmak.
  • Okul öğretim kadrosu-öğrenci-veli üçlüsünü “topluca ve birlikte öğrenen” bir sistem haline getirmek.
  • Yakın çevreyle ve kardeş kurum ve kuruluşlarla bütünleşerek okulu bir “kültür merkezi” yapısına kavuşturmak.

Irmak eğitim sisteminde yaratıcı düşünceyi üretme metodları tartışılacak, çocukların rekabeti bir “oyun” olarak algılamalarına özen gösterilecektir.

Diğer taraftan sanatsal faaliyetler ve spor faaliyetleri için okulda geniş olanaklar yaratılmıştır. İkinci dil İngilizcenin etkin kullanma yöntemleri de çocuklarımızda içselleşecektir.

Okulumuzu bitiren ortalama öğrenci, yaşıtları için belirlenen evrensel çizgide ve standartta;

• Temel becerilere ve
  • Akademik bilgiye sahip olacaktır.

Ama daha önemlisi bu öğrenciler yüksek kişilik değerleri de kazanarak topluma katılacaktır.

Bu genç insanların topluma güven veren, içten, dürüst, çevresindeki olumsuz sorunları çözmeye hevesli, olumlu gelişmelere katkı koyan kişilikleri ile “hayatlarını kazanmakta ve geliştirmekte mahir olacaklarını; toplumuna ve çağına sorumluluk bilinçleri ile kendisi-ailesi-ülkesi ve dünya için mutluluk yaratmayı bileceklerini; güçlü Türk gençleri olarak ülkemizi bilgi çağına taşıyacaklarını” diliyor, umuyor ve düşlüyorum.”

Bu düşüncelerle kurucumuz Ersin Arıoğlu, Amerika Michigan Eyaletinde nerdeyse 2. yüzyılını yaşayan ve yöresinin en iyilerinden biri olan Cranbrook Okulları ile işbirliğini Şubat 2006’da gerçekleştirmiştir. Cranbrook Okulları her yıl Irmak öğrencilerine özel burs sınavı düzenleyerek, eğitimlerine orada devam etmelerine fırsat vermektedir. Cranbrook sanat öğretmenleriyle yaz okulları da yapılmıştır. Bu çalışmaları ile Irmak Okulları uluslararası birikimini de sürdürmektedir.

avrasya-300x200

Avrasya Karayolu Geçişi (2016)

İstanbul Beyoğlu Nostaljik Tramvayı (1990)